Jag ska egentligen inte prata om det här
Utgiven 2018, Lind & co

https://www.storytel.com/se/sv/books/577080-Jag-ska-egentligen-inte-prata-om-det-haer

För det unga vårdbiträdet Moa öppnar sig en ny värld då hon lyckas ro hem ett förlagskontrakt på sin självbiografiska och omskakande inifrånskildring av äldreomsorgen.
   Romanen får stor uppmärksamhet och över en natt blir Moa både äldreomsorgexpert och en ny lovande arbetarförfattare.
   Men framgången har sina baksidor. Det är inte bara den  nya rollen som författare Moa ska axla. Hon ska också hantera sveket mot sin chef och sina kollegor som känner sig både uthängda och förrådda.

Dessutom blir hennes redan trassliga kärleksliv ännu trassligare när hon låter sig förföras av en nästan tjugo år äldre författarkollega på Bokmässan.

Detta är en fristående fortsättning på Jag ska egentligen inte jobba här

Mamma är bara lite trött
Utgiven 2016, Lind & co.

https://www.storytel.se/book/58106-Mamma-är-bara-lite-trött

Exakt vad det är som skaver vet inte Minna. Bara att det känns som att hon inte gör rätt, eller tillräckligt. Det är så mycket att hålla koll på  - vad man får äta, hur barnen ska uppfostras, hur många steg man ska gå.
Minna fyller snart fyrtio. Runtomkring henne gör folk karriär. Själv jobbar hon som lärare. Den knappa fritid Minna har är schemalagd: träning, skjutsningar av barn, klassföräldrauppdrag, husrenovering, fredagsmys och middagsbjudningar.
En dag faller Minna ihop. Hon får diagnosen utmattningssyndrom och blir sjukskriven en längre tid. När Minna påbörjar sin arbetsträning möter hon Iris, en långtidsarbetslös konstnär. Iris har varken haft en fast anställning eller lyckats med sina konstnärliga projekt. Ändå finner hon livet både meningsfullt och njutbart. Till en början ser Minna på Iris med avsmak, men utan att hon själv vet hur det går tilll blir Iris hennes vän – kanske den första riktiga vän Minna någonsin har haft.

Det finns råttor överallt
utom på Antarktis

Utgiven 2013, Ordfront Förlag.

Clara återvänder till Sandsgård, till de slitna hyreshusen där hon växte upp. Till modern med städjobbet, Lördags-krysset och Gekås-resorna. Till allt det som hon en gång lämnade.
På perrongen ser hon honom. Christian Breken med råttorna. Han som vägrade anpassa sig och kallades gränslös av de vuxna. Tillsammans upplevde de en tid av turbulens och frigörelse. Båda drevs de av en längtan bort. Och han försvann från staden, ut ur hennes liv.
När Clara ser Christian kan hon inte längre hålla det förflutna ifrån sig. Minnena från uppväxtåren tränger sig in i henne och skakar om hennes numera trygga medelklasstillvaro.

Det finns råttor överallt utom på Antarktis är en uppväxtskildring och arbetarklassroman. Det är en berättelse om att inte passa in, om den svenska skolans misslyckande, om att lämna sin klass, om två människors vitt skilda livsvägar och om att plötsligt inse att de man älskade allra mest har blivit till främlingar.

Jag ska egentligen
inte jobba här

Utgiven 2012, Ordfront Förlag; 2015 Lind & Co.

https://www.storytel.se/books/2727-Jag-ska-egentligen-inte-jobba-har

Moa är nitton år och ska bli skådespelare. Hon har precis flyttat till Stockholm och måste ha ett jobb. Hon får en timanställning på äldreboendet Liljebacken. Chocken blir total när hon ställs inför död, kroppsvätskor och stressiga arbetsvillkor. All sin lediga tid ägnar Moa åt att försöka komma in i Stockholms teatervärld, men hon misslyckas gång efter annan.

Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det.